Sitenin sağında bir giydirme reklam

BAŞKAN YILMAZ : ‘TALEP EDİLEN KREDİLER YENİ DEĞİL’

Gündem 18.01.2018 - 14:31, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 8014+ kez okundu.
 

BAŞKAN YILMAZ : ‘TALEP EDİLEN KREDİLER YENİ DEĞİL’

  Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz meclis toplantısında krediler hakkında açıklamada bulundu. Başkan Yılmaz, kredi taleplerinin yeni olmadığını, daha önce talep edilen fakat sonuçlanmayan krediler için talep tazelemesinde bulunduklarının altını çizdi. Yılmaz ayrıca, geçmiş dönemlerden intikal eden borçları ve alınan kredi miktarlarına ilave olarak  yeni  dönemde alınan kredilerle birlikte  belediyenin ne kadar borca ulaştığını açıklayacağını söyledi. Yılmaz, şeffaf belediyecilik anlamında basın yoluyla kamuoyunun bilgilendirileceğini ifade etti.     Kozlu Belediye Meclisi’nin 2018 yılı Ocak ayı 2. Toplantısı 12 Ocak Cuma günü gerçekleştirildi. Pazartesi gerçekleştirilen 1. Toplantıda komisyonlara havale edilen gündem maddeleri oylanarak karara bağlandı. Çeşitli hizmetler için talep edilen toplam 25 milyon 350 bin liralık kredi için Belediye Başkanına Borçlanma yetkisi verilmesine dair maddelerden; Gündemin 5. Maddesi ‘’ Korkuluk ve demir imalatları yapım işi’’ (4.madde) için 470 bin TL. kredi talebi oy çokluğuyla kabul edildi.  ‘’Duvar, merdiven ve yol yapım işi’’ için 2 milyon 360 bin liralık kredi oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin 6. Maddesi ‘‘Moda cafe ile Balıkçı Barınağı arasına yapılması planlanan park ile mahallelerde bulunan parkların bakımı ve yeni park alanlarının oluşturulmasında kullanılmak üzere park yapım ve düzenlemeleri’’ için talep edilen  6 milyon liralık kredi oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin 7. Maddesi ‘’Belediye hizmet binası yapımı’’  için 1 milyon 320 bin liralık kredi oy çokluğuyla kabul edildi. Daha önceki maddelerde çekimser oyu kullanan CHP’li meclis  üyeleri  bu madde için  ‘ hayır’  oyu kullandı. Gündemin 10 Maddesi ‘Asfalt Yapımı’  için alınacak 7 milyon 700 bin liralık kredi oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin 8. Maddesi ‘’Emekli olacak personelin ikramiyelerinin ödenebilmesi’’  için talep edilen 1 milyon 500 bin liralık kredi oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 9. Maddesi ‘’Modern Pazar Yeri ve kapalı otopark yapımı’’(9.madde)   için alınacak 6 milyon liralık kredi oy birliğiyle kabul edildi.

 

Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz meclis toplantısında krediler hakkında açıklamada bulundu. Başkan Yılmaz, kredi taleplerinin yeni olmadığını, daha önce talep edilen fakat sonuçlanmayan krediler için talep tazelemesinde bulunduklarının altını çizdi. Yılmaz ayrıca, geçmiş dönemlerden intikal eden borçları ve alınan kredi miktarlarına ilave olarak  yeni  dönemde alınan kredilerle birlikte  belediyenin ne kadar borca ulaştığını açıklayacağını söyledi. Yılmaz, şeffaf belediyecilik anlamında basın yoluyla kamuoyunun bilgilendirileceğini ifade etti.    

Kozlu Belediye Meclisi’nin 2018 yılı Ocak ayı 2. Toplantısı 12 Ocak Cuma günü gerçekleştirildi.

Pazartesi gerçekleştirilen 1. Toplantıda komisyonlara havale edilen gündem maddeleri oylanarak karara bağlandı.

Çeşitli hizmetler için talep edilen toplam 25 milyon 350 bin liralık kredi için Belediye Başkanına Borçlanma yetkisi verilmesine dair maddelerden;

Gündemin 5. Maddesi ‘’ Korkuluk ve demir imalatları yapım işi’’ (4.madde) için 470 bin TL. kredi talebi oy çokluğuyla kabul edildi.  ‘’Duvar, merdiven ve yol yapım işi’’ için 2 milyon 360 bin liralık kredi oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemin 6. Maddesi ‘‘Moda cafe ile Balıkçı Barınağı arasına yapılması planlanan park ile mahallelerde bulunan parkların bakımı ve yeni park alanlarının oluşturulmasında kullanılmak üzere park yapım ve düzenlemeleri’’ için talep edilen  6 milyon liralık kredi oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemin 7. Maddesi ‘’Belediye hizmet binası yapımı’’  için 1 milyon 320 bin liralık kredi oy çokluğuyla kabul edildi. Daha önceki maddelerde çekimser oyu kullanan CHP’li meclis  üyeleri  bu madde için  ‘ hayır’  oyu kullandı.

Gündemin 10 Maddesi ‘Asfalt Yapımı’  için alınacak 7 milyon 700 bin liralık kredi oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemin 8. Maddesi ‘’Emekli olacak personelin ikramiyelerinin ödenebilmesi’’  için talep edilen 1 milyon 500 bin liralık kredi oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 9. Maddesi ‘’Modern Pazar Yeri ve kapalı otopark yapımı’’(9.madde)   için alınacak 6 milyon liralık kredi oy birliğiyle kabul edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.