Sitenin sağında bir giydirme reklam

Zonguldak’ta bin kişi Sarıkamış şehitleri için yürüdü

Zonguldak 08.01.2018 - 16:05, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 8357+ kez okundu.
 

Zonguldak’ta bin kişi Sarıkamış şehitleri için yürüdü

Zonguldak’ta yaklaşık bin kişi Sarıkamış şehitleri için yürüyüş gerçekleştirdi. Protokolünde katıldığı anma programı, Kur’an-ı Kerim okunmasıyla son buldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor Zonguldak İl Müdürlüğü tarafından, Sarıkamış Harekatı’nın 103’üncü yıl dönümünde, “Gençlik Şühedanın İzinde” sloganıyla Sarıkamış şehitlerini anma programı gerçekleştirildi. Öğretmenevi önünden başlayan yürüyüş Zonguldak Valiliği önünden son buldu. Yürüyüşe Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ın yanı sıra Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Başsavcı Hakan Yağız, BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Azar, Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Gençlik Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.Yaklaşık 2,5 kilometrelik güzergah boyunca yürüyüş gerçekleştiren katılımcılara atkı ve bere hediye edildi. Valilik binası önünde devam eden anma programında saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.Gençlik Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel, “Tarihi nice destanlarla dolu yüce milletimizin sadece Sarıkamış’ta değil Çanakkale’de, Anafartalar’da, Dumlupınar’da şehit olan her bir şehidimiz bu vatanın kazanılmasında önemli bir rol oynamış destan yazmışlardır. Bu vatanın kurulmasında ve korunmasında ecdadımız nasıl bayrağımızı taşımışlarsa bugün bizler yarın da sizler bu bayrağı taşıyacaksınız. Geçmişi iyi bilmeyen bir nesil geleceğini sağlam temellere oturtamaz. Anadolu’ya girişimizin ilk adımı olan Malazgirt’i, İstanbul’un Fethi'ni, Samsun’da başlayan milli mücadeleyi bilmezsek geleceğimizi de sağlam temellere oturtamayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.Valilik önündeki anma programı Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından çorba ikramı ile son buldu.

Zonguldak’ta yaklaşık bin kişi Sarıkamış şehitleri için yürüyüş gerçekleştirdi. Protokolünde katıldığı anma programı, Kur’an-ı Kerim okunmasıyla son buldu. 
Gençlik Hizmetleri ve Spor Zonguldak İl Müdürlüğü tarafından, Sarıkamış Harekatı’nın 103’üncü yıl dönümünde, “Gençlik Şühedanın İzinde” sloganıyla Sarıkamış şehitlerini anma programı gerçekleştirildi. Öğretmenevi önünden başlayan yürüyüş Zonguldak Valiliği önünden son buldu. Yürüyüşe Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ın yanı sıra Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Başsavcı Hakan Yağız, BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Azar, Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Gençlik Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Yaklaşık 2,5 kilometrelik güzergah boyunca yürüyüş gerçekleştiren katılımcılara atkı ve bere hediye edildi. Valilik binası önünde devam eden anma programında saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.
Gençlik Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel, “Tarihi nice destanlarla dolu yüce milletimizin sadece Sarıkamış’ta değil Çanakkale’de, Anafartalar’da, Dumlupınar’da şehit olan her bir şehidimiz bu vatanın kazanılmasında önemli bir rol oynamış destan yazmışlardır. Bu vatanın kurulmasında ve korunmasında ecdadımız nasıl bayrağımızı taşımışlarsa bugün bizler yarın da sizler bu bayrağı taşıyacaksınız. Geçmişi iyi bilmeyen bir nesil geleceğini sağlam temellere oturtamaz. Anadolu’ya girişimizin ilk adımı olan Malazgirt’i, İstanbul’un Fethi'ni, Samsun’da başlayan milli mücadeleyi bilmezsek geleceğimizi de sağlam temellere oturtamayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.
Valilik önündeki anma programı Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından çorba ikramı ile son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.