Sitenin sağında bir giydirme reklam

Eski şoförün çakallıkları…

Gündem 21.12.2017 - 12:33, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 4167+ kez okundu.
 

Eski şoförün çakallıkları…

Eski şoförün çakallıkları…
  Zamanında eski şoförün maceralarını birkaç kere gündeme getirmiştik… Mesela; Makam arabasıyla hovardalık yaparken yakalandığını, Kayınpederden, dayak yediğini, Eşine şiddet uyguladığı için evden uzaklaştırıldığını, İş takibi için borç adı altında aldığı avantaları vs… Tüm bunlara rağmen dönemin Belediye Başkanı’nın bunu şutlamadığına ya da şutlayamadığına dikkat çekmiştik. ‘Sıradan bir makam şoförü hem de kadrolu bile değil, hizmet alımı! Bu kadar haltı yer de neden şutlanamaz?’ diye kimsenin aklına gelmedi mi? Şüphesiz gelmiştir. Peki o zaman niye şutlanamadı? Bilmemesi ve görmemesi gereken birçok şeyi bildiğinden ya da görmüş olduğundan olabilir mi acaba? Sonra Başkan değişti, bunu anında şutlamak yerine ikinci şoförlüğe çekmek istedi. Adam delikanlı çıktı kendisini şutlayamayanlara rest çekti. ‘İkinci makam aracının şoförü olacağıma taksicilik yaparım daha iyi’ dedi ve makam aracının anahtarlarını seyahatte olan başkanın dönmesini bile beklemeden bırakıp çekti gitti. Bu gibiler için askerde bir değim vardır; ‘ Adamın …şağı nereden geliyor? Acaba’ diye sorarlar… Taksicilik yaparken görevden alınan İlçe Başkanı için ‘Ben konuşmaya bir başlarsam, adres,sokak, kapı numarasına kadar….’ gibilerinden birkaç kelime etti, sonradan gönlünün alındığı dedikodusu çıktı ve eski makam şoförü sonradan olma taksici bir daha konuşmadı. Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere. Ne olduğuna kim olduğuna bakmadan, şans eseri geldiği görevde kırdığı ceviz bini aşmış, yemediği halt kalmamış bu tatlı su kurnazı suyun bulanıklığından istifade, dönüşünü beklemeden anahtarları bırakıp gittiği yeni başkanın son günlerde kıçında fazla dolaşmaya, sempatiklikler yapmaya başlamış. Niye dersiniz acaba? Yine manevra peşinde tatlı su kurnazı! Aldığım duyumlara göre Başkandan Sahildeki hayvan figürlerinin bulunduğu en kıymetli yerlerden birini istemiş… Ne yapacakmış peki? Ticari işletme kurup taksicilikten kurtulup iş adamlığına mı terfi edecekmiş… Yok canım nerdeeee… Adam alışmış bir kere avanta işlerine. Daha yeri almadan, devredip avantayı alıp, aradan sıyrılmak için şimdiden müşteri aramaya başlamış bile! Başkan bunca sıkıntının içinde bu tatlı su kurnazına paçayı kaptırır mı bilmem? Ama bilmesi gerekir ki, bedeli ne olursa olsun, bu ve bunun gibilerine iğne ucu kadar menfaat sağladığı ortaya çıkarsa o gün başkanın kendi ipini çektiği gündür! Bu tatlı su kurnazının maçası yiyorsa, konuşsun bakalım, ötsün de kendi boklukları da dâhil her şey ortaya çıksın! Ama ilk olarak bu güne kadar niye sustuğunun hesabını vermek şartıyla… 
Eski şoförün çakallıkları…

 

Zamanında eski şoförün maceralarını birkaç kere gündeme getirmiştik…

Mesela;

Makam arabasıyla hovardalık yaparken yakalandığını,

Kayınpederden, dayak yediğini,

Eşine şiddet uyguladığı için evden uzaklaştırıldığını,

İş takibi için borç adı altında aldığı avantaları vs…

Tüm bunlara rağmen dönemin Belediye Başkanı’nın bunu şutlamadığına ya da şutlayamadığına dikkat çekmiştik.

‘Sıradan bir makam şoförü hem de kadrolu bile değil, hizmet alımı!

Bu kadar haltı yer de neden şutlanamaz?’ diye kimsenin aklına gelmedi mi?

Şüphesiz gelmiştir.

Peki o zaman niye şutlanamadı?

Bilmemesi ve görmemesi gereken birçok şeyi bildiğinden ya da görmüş olduğundan olabilir mi acaba?

Sonra Başkan değişti, bunu anında şutlamak yerine ikinci şoförlüğe çekmek istedi.

Adam delikanlı çıktı kendisini şutlayamayanlara rest çekti.

‘İkinci makam aracının şoförü olacağıma taksicilik yaparım daha iyi’ dedi ve makam aracının anahtarlarını seyahatte olan başkanın dönmesini bile beklemeden bırakıp çekti gitti.

Bu gibiler için askerde bir değim vardır; ‘ Adamın …şağı nereden geliyor? Acaba’ diye sorarlar…

Taksicilik yaparken görevden alınan İlçe Başkanı için ‘Ben konuşmaya bir başlarsam, adres,sokak, kapı numarasına kadar….’ gibilerinden birkaç kelime etti, sonradan gönlünün alındığı dedikodusu çıktı ve eski makam şoförü sonradan olma taksici bir daha konuşmadı.

Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere.

Ne olduğuna kim olduğuna bakmadan, şans eseri geldiği görevde kırdığı ceviz bini aşmış, yemediği halt kalmamış bu tatlı su kurnazı suyun bulanıklığından istifade, dönüşünü beklemeden anahtarları bırakıp gittiği yeni başkanın son günlerde kıçında fazla dolaşmaya, sempatiklikler yapmaya başlamış.

Niye dersiniz acaba?

Yine manevra peşinde tatlı su kurnazı!

Aldığım duyumlara göre Başkandan Sahildeki hayvan figürlerinin bulunduğu en kıymetli yerlerden birini istemiş…

Ne yapacakmış peki?

Ticari işletme kurup taksicilikten kurtulup iş adamlığına mı terfi edecekmiş…

Yok canım nerdeeee…

Adam alışmış bir kere avanta işlerine.

Daha yeri almadan, devredip avantayı alıp, aradan sıyrılmak için şimdiden müşteri aramaya başlamış bile!

Başkan bunca sıkıntının içinde bu tatlı su kurnazına paçayı kaptırır mı bilmem?

Ama bilmesi gerekir ki, bedeli ne olursa olsun, bu ve bunun gibilerine iğne ucu kadar menfaat sağladığı ortaya çıkarsa o gün başkanın kendi ipini çektiği gündür!

Bu tatlı su kurnazının maçası yiyorsa, konuşsun bakalım, ötsün de kendi boklukları da dâhil her şey ortaya çıksın!

Ama ilk olarak bu güne kadar niye sustuğunun hesabını vermek şartıyla… 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.