Sitenin sağında bir giydirme reklam

16 KAT iPTAL OLACAK

Kozlu 07.12.2017 - 08:42, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 3136+ kez okundu.
 

16 KAT iPTAL OLACAK

Önceki Belediye yönetimi ile yakın ilişkilerinden olduğu bilinen, aile şirketinin belediyeye en çok iş yapan firmalar arasında bulunan E.Zeki Berberoğlu’nun da hissedarı olduğu, Arı Şirketler grubuna bağlı Arılar Sağlık’ın sahip olduğu Kozlu eski Tanyeri Sinemasının bulunduğu arsaya şimdiye kadar hiçbir 40 bin nüfuslu ilçe merkezinde eşi benzeri görülmemiş şekilde,  etrafında 6 kattan yüksek bina olmamasına rağmen 16 kat konut ve ticaret alanı inşaat ruhsatı verilmişti Gazetemizin defalarca gündeme getirdiği ve bunun Kozlu’ya ihanet, kişiye özel rant olduğunu ifade ettiği 16 katlı inşaat projesi ile ilgili İç İşleri Bakanlığı düğmeye bastı ve dönemin AKP’li Belediye Meclis Üyeleri İle ilgili soruşturma izni verdi. İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu imzası ile Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri ile ilgili verilen soruşturma izninde şu ifadeler yer alıyor; "Kozlu Belediye Meclisinin 03.10.2016 tarih ve 236 sayılı kararıyla 4 ada 48 parselde imar planı değişikliği yapılarak TİCK (ticaret+konut alanı), B-16 (bitişik nizam 16 kat) kullanım kararı getirilmesi suretiyle Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinin 22. ve 26. maddelerine aykırı hareket edildiği iddiası ile ilgili olarak; Önceki imar planında (11.03.2016 tarih ve 36 sayılı meclis kararıyla onaylanan Kozlu 1. Etap İmar Planında) 4 ada 48 parsele TİCK (Ticaret+Konut Alanı), B-7 (Bitişik Nizam 7 kat) kullanım karan getirilmişken, 03.10.2016 tarih ve 236 sayılı meclis kararıyla yapılan imar planı değişikliğiyle, parseldeki yapılaşma koşullarının imar adası ölçeğinde uygulanarak TİCK (Ticaret+Konut Alanı), B-16 (Bitişik Nizam 16 kat) kullanım karan getirildiği, taşıt ve yaya yollarında düzenlemelerle birlikte park alanı oluşturulduğu ve sağlık alanında Emsal=1.00, Yençok=9.5 m olarak yoğunluk azaltılışı yapıldığı, planlama alanında nüfus yoğunluğunu artıracak ilave konut alanı oluşturulduğu, mevzuat ve plan notlarında belirtilen değerlerin çok altında park alanı ayrıldığı, kat adetlerinin tayininde bütün yollardaki karşılıklı bina cepheleri arasındaki asgari uzaklık şartına uyulmadığı, bu şekilde Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinin 22. ve 26. maddelerine aykırı hareket edildiği anlaşıldığından Kozlu Belediye Meclis Üyeleri Fikret KORKMAZ, Kerim YILMAZ, Tahsin KARAARSLAN, Mehtap EMRAL, Şükrü ALTUNTAŞ, Erşen BALOĞLU, Hikmet AYDIN ve Mustafa ÇAKIR hakkında; 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 6. maddesi gereğince soruşturma izni verilmesine karar verilmiştir."  Kozlu Belediye Meclisinin önümüzdeki günlerde toplanarak soruşturma konusu olan 16 kat inşaat ruhsatını iptal ederek arsanın imarını eski haline yani 7 kata düşürmesi bekleniyor. 

Önceki Belediye yönetimi ile yakın ilişkilerinden olduğu bilinen, aile şirketinin belediyeye en çok iş yapan firmalar arasında bulunan E.Zeki Berberoğlu’nun da hissedarı olduğu, Arı Şirketler grubuna bağlı Arılar Sağlık’ın sahip olduğu Kozlu eski Tanyeri Sinemasının bulunduğu arsaya şimdiye kadar hiçbir 40 bin nüfuslu ilçe merkezinde eşi benzeri görülmemiş şekilde,  etrafında 6 kattan yüksek bina olmamasına rağmen 16 kat konut ve ticaret alanı inşaat ruhsatı verilmişti

Gazetemizin defalarca gündeme getirdiği ve bunun Kozlu’ya ihanet, kişiye özel rant olduğunu ifade ettiği 16 katlı inşaat projesi ile ilgili İç İşleri Bakanlığı düğmeye bastı ve dönemin AKP’li Belediye Meclis Üyeleri İle ilgili soruşturma izni verdi.

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu imzası ile Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri ile ilgili verilen soruşturma izninde şu ifadeler yer alıyor;

"Kozlu Belediye Meclisinin 03.10.2016 tarih ve 236 sayılı kararıyla 4 ada 48 parselde imar planı değişikliği yapılarak TİCK (ticaret+konut alanı), B-16 (bitişik nizam 16 kat) kullanım kararı getirilmesi suretiyle Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinin 22. ve 26. maddelerine aykırı hareket edildiği iddiası ile ilgili olarak;

Önceki imar planında (11.03.2016 tarih ve 36 sayılı meclis kararıyla onaylanan Kozlu 1. Etap İmar Planında) 4 ada 48 parsele TİCK (Ticaret+Konut Alanı), B-7 (Bitişik Nizam 7 kat) kullanım karan getirilmişken, 03.10.2016 tarih ve 236 sayılı meclis kararıyla yapılan imar planı değişikliğiyle, parseldeki yapılaşma koşullarının imar adası ölçeğinde uygulanarak TİCK (Ticaret+Konut Alanı), B-16 (Bitişik Nizam 16 kat) kullanım karan getirildiği, taşıt ve yaya yollarında düzenlemelerle birlikte park alanı oluşturulduğu ve sağlık alanında Emsal=1.00, Yençok=9.5 m olarak yoğunluk azaltılışı yapıldığı, planlama alanında nüfus yoğunluğunu artıracak ilave konut alanı oluşturulduğu, mevzuat ve plan notlarında belirtilen değerlerin çok altında park alanı ayrıldığı, kat adetlerinin tayininde bütün yollardaki karşılıklı bina cepheleri arasındaki asgari uzaklık şartına uyulmadığı, bu şekilde Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinin 22. ve 26. maddelerine aykırı hareket edildiği anlaşıldığından

Kozlu Belediye Meclis Üyeleri Fikret KORKMAZ, Kerim YILMAZ, Tahsin KARAARSLAN, Mehtap EMRAL, Şükrü ALTUNTAŞ, Erşen BALOĞLU, Hikmet AYDIN ve Mustafa ÇAKIR hakkında; 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 6. maddesi gereğince soruşturma izni verilmesine karar verilmiştir."

 Kozlu Belediye Meclisinin önümüzdeki günlerde toplanarak soruşturma konusu olan 16 kat inşaat ruhsatını iptal ederek arsanın imarını eski haline yani 7 kata düşürmesi bekleniyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.