Sitenin sağında bir giydirme reklam

BONUS HOCA'DAN UTKU KOLEJİNE SINAV MOTİVASYONU

Eğitim 18.04.2017 - 14:17, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7927+ kez okundu.
 

BONUS HOCA'DAN UTKU KOLEJİNE SINAV MOTİVASYONU

Doğu Akdeniz Üniversitesi Türkiye Eğitim Danışmanı,Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu, Utku Koleji Eğitim Kurumları’nda EDUFEST – Eğitim Festivali eğitimleri kapsamında “Verimli Ders Çalışma Yöntemleri ve Motivasyon” konulu bir seminer verdi. Seminer Öncesi Doğu Akdeniz Üniversitesi Ankara Ofisi sorumlusu Fatma Erik Çetinkaya, KKTC'nin tek Devlet Üniversitesi ve en büyük Kampüs Üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi'ndeki eğitim barınma olanakları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. “Bonus Hoca” olarak da tanınan Beledioğlu, Orçun Çataklı Sosyal Tesisleri’nde yaptığı konuşmada, TEOG, YGS ve LYS sınavlarına hazırlanma süreci ile ilgili tavsiyelerde bulundu. YGS ve TEOG soru tiplerinin aynı olduğuna dikkat çeken Beledioğlu, şöyle dedi: “YGS, dünyanın en zor sınavları klasmanındadır. Sadece 9’uncu sınıftan konuların geldiğine bakmayın, orada konuyu sormuyor ki zaten. YGS’de bir tane konuyu soran bir soru yok, kavramlardan geliyor. YGS, 9’uncu sınıf konuları kullanılarak hazırlanan üst düzey düşünce becerilerini ölçen sınav sorusudur. Dikkat edin, TEOG soruları da öyle, seçenek zafiyetiyle kolaylaştırılıyor sadece. YGS ve TEOG yüksek seviyedeki karmaşık öğrenmeleri ölçüyor, üst düzey problem çözme becerilerini ölçüyor. Uygulama, analiz, sentez, değerlendirme diye 4 tip soru geliyor YGS’de. Bunlara ne kadar çalışırsanız çalışın, ne kadar soru çözerseniz çözün çözdüğünüz hiçbir soru gelmiyor. Bu sorular ilk defa karşılaştığınız problemleri çözme becerinizi ölçüyor. TEOG sorularına bir bakın, üst düzey düşünsel beceriyi ölçüyor ve hiçbir soru yalın haliyle gelmiyor. YGS’de böyle siz aslında bu sınava hazırlanırken konu analizleri üzerinde çalışmanız lazım.” Beledioğlu, bir süre daha sinevizyon gösterisi eşliğinde sunumuna devam etti ve öğrencilerden gelen soruları cevapladı. Sunumun ardından Utku Koleji Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi ve Kurum Müdürü Hülya Çataklı yaptığı kısa konuşmada Bonus Hocaya teşekkürlerini iletti.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Türkiye Eğitim Danışmanı,Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu, Utku Koleji Eğitim Kurumları’nda EDUFEST – Eğitim Festivali eğitimleri kapsamında “Verimli Ders Çalışma Yöntemleri ve Motivasyon” konulu bir seminer verdi.

Seminer Öncesi Doğu Akdeniz Üniversitesi Ankara Ofisi sorumlusu Fatma Erik Çetinkaya, KKTC'nin tek Devlet Üniversitesi ve en büyük Kampüs Üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi'ndeki eğitim barınma olanakları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

“Bonus Hoca” olarak da tanınan Beledioğlu, Orçun Çataklı Sosyal Tesisleri’nde yaptığı konuşmada, TEOG, YGS ve LYS sınavlarına hazırlanma süreci ile ilgili tavsiyelerde bulundu. YGS ve TEOG soru tiplerinin aynı olduğuna dikkat çeken Beledioğlu, şöyle dedi:

“YGS, dünyanın en zor sınavları klasmanındadır. Sadece 9’uncu sınıftan konuların geldiğine bakmayın, orada konuyu sormuyor ki zaten. YGS’de bir tane konuyu soran bir soru yok, kavramlardan geliyor. YGS, 9’uncu sınıf konuları kullanılarak hazırlanan üst düzey düşünce becerilerini ölçen sınav sorusudur. Dikkat edin, TEOG soruları da öyle, seçenek zafiyetiyle kolaylaştırılıyor sadece. YGS ve TEOG yüksek seviyedeki karmaşık öğrenmeleri ölçüyor, üst düzey problem çözme becerilerini ölçüyor. Uygulama, analiz, sentez, değerlendirme diye 4 tip soru geliyor YGS’de. Bunlara ne kadar çalışırsanız çalışın, ne kadar soru çözerseniz çözün çözdüğünüz hiçbir soru gelmiyor. Bu sorular ilk defa karşılaştığınız problemleri çözme becerinizi ölçüyor. TEOG sorularına bir bakın, üst düzey düşünsel beceriyi ölçüyor ve hiçbir soru yalın haliyle gelmiyor. YGS’de böyle siz aslında bu sınava hazırlanırken konu analizleri üzerinde çalışmanız lazım.”

Beledioğlu, bir süre daha sinevizyon gösterisi eşliğinde sunumuna devam etti ve öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

Sunumun ardından Utku Koleji Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi ve Kurum Müdürü Hülya Çataklı yaptığı kısa konuşmada Bonus Hocaya teşekkürlerini iletti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.