Sitenin sağında bir giydirme reklam

ÖĞRENCİLERLE İSTİKLAL MARŞI VE MEHMET AKİF RÖPORTAJI

Alaplı 01.03.2017 - 09:54, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7260+ kez okundu.
 

ÖĞRENCİLERLE İSTİKLAL MARŞI VE MEHMET AKİF RÖPORTAJI

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. Yılı nedeniyle lise öğrencilerinin “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif” ile ilgili sorularını cevaplandırdı.
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. Yılı nedeniyle lise öğrencilerinin “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif” ile ilgili sorularını cevaplandırdı. Alaplı İmam Hatip Lisesi 10. Sınıf öğrencilerini ve öğretmenlerini kabul eden Belediye Başkanı Nuri Tekin, İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. Yılı etkinlikleri için öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Başkan Tekin, İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921 yılında 1. Meclis tarafından ülkemizin “Milli Marşı” olarak kabul edildiğini hatırlatarak, “İstiklal Marşı, Mustafa Kemal’in önderliğinde Türk Milletinin verdiği ölüm kalım mücadelesini, Türk Milletinin bağımsızlığa olan düşkünlüğünü, Bayrak sevgisini, vatanımızın güzelliğini dile getiren bir şiirdir. Milletimizin gönlünde İstiklal Marşı’mızın ayrı bir yeri vardır.   Şu an üzerinde yaşadığımız toprakların her bir karışı için binlerce şehit verilmiştir. İstiklâl Marşı söylenirken ayakta selam dururuz. Böylece hür ve bağımsız olmanın onur ve şerefini duyarız. İstiklâl Marşı'mızın her kelimesinde aziz milletimizin her ocağından çıkan, her şehit ve gazinin emaneti vardır. Bunun için İstiklâl Marşı'mıza saygı duymak, onu gönlümüzde ve hayatımızda yaşatmak görevlerimizdendir. Bu vesileyle, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Şairimiz Mehmet Akif olmak üzere, İstiklal Marşı’na ruhunu kazandıran, yazılmasına, bestelenmesine emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor, Allah’tan rahmet diliyorum. “ dedi.
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. Yılı nedeniyle lise öğrencilerinin “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif” ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. Yılı nedeniyle lise öğrencilerinin “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif” ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

Alaplı İmam Hatip Lisesi 10. Sınıf öğrencilerini ve öğretmenlerini kabul eden Belediye Başkanı Nuri Tekin, İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. Yılı etkinlikleri için öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Başkan Tekin, İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921 yılında 1. Meclis tarafından ülkemizin “Milli Marşı” olarak kabul edildiğini hatırlatarak, “İstiklal Marşı, Mustafa Kemal’in önderliğinde Türk Milletinin verdiği ölüm kalım mücadelesini, Türk Milletinin bağımsızlığa olan düşkünlüğünü, Bayrak sevgisini, vatanımızın güzelliğini dile getiren bir şiirdir. Milletimizin gönlünde İstiklal Marşı’mızın ayrı bir yeri vardır.   Şu an üzerinde yaşadığımız toprakların her bir karışı için binlerce şehit verilmiştir. İstiklâl Marşı söylenirken ayakta selam dururuz. Böylece hür ve bağımsız olmanın onur ve şerefini duyarız. İstiklâl Marşı'mızın her kelimesinde aziz milletimizin her ocağından çıkan, her şehit ve gazinin emaneti vardır. Bunun için İstiklâl Marşı'mıza saygı duymak, onu gönlümüzde ve hayatımızda yaşatmak görevlerimizdendir. Bu vesileyle, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Şairimiz Mehmet Akif olmak üzere, İstiklal Marşı’na ruhunu kazandıran, yazılmasına, bestelenmesine emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor, Allah’tan rahmet diliyorum. “ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.