Sitenin sağında bir giydirme reklam

İSTİHDAM TEŞVİKİ KANUNLAŞTI

Siyaset 06.01.2017 - 15:26, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 6528+ kez okundu.
 

İSTİHDAM TEŞVİKİ KANUNLAŞTI

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇATUROĞLU; TTK’ya bağlı işletilmeyen maden ocaklarının tekrar rödövans yoluyla işletilmesi, yatırım yapılması ve istihdamın sağlanması amacıyla 3213 sayılı Maden Kanununun Geçici 29 uncu maddesindeki yapılan teşvik mahiyetindeki düzenlemenin TBMM Genel Kurulunda görüşülerek kabul edildiğinin müjdesini verdi.
Milletvekili Çaturoğlu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Plan ve Bütçe komisyonunda verdiğim önerge ile 446 sıra sayılı Kanun Tasarısına 11.madde olarak giren teşvik mahiyetindeki Kanun maddesi TBMM Genel Kurulunda görüşülerek kabul edilmiştir. Madde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandıktan sonra Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecektir. Kanun; yeraltı kömür madenciliğinde Soma faciasından sonra çıkartılan yasa sonucu artan maliyetlerin bir kısmının kamu tarafından üstlenilmesini içeren bir teşvik içermektedir. Böylece HEMA'nın terk ettiği Kdz.Ereğli Alacaağzı sahası ,FETÖ'den dolayı kayyum atanan Deka ve Balçınlar madenciliğe ait sahalar ile TTK'nın elinde bulunan diğer sahaların rödövans yoluyla işletilmesinin önü açılmıştır. Bilindiği üzere bu sahaların bir kısmı birkaç defa ihale edilmiş ancak katılan olmamıştı. Bu işletmeler ihale edildiğinde işletmecilerimiz yatırım yapmış olacaklar ve dolayısıyla yaklaşık 1.500-2.000 kişi iş, 8.000-10.000 kişide aş sahibi olacaktır. Böylece Zonguldak İlimizin istihdam sorunlarından birisi çözülmüştür. Kanunlaşmasında öncüsü olduğumuz ve sadece Zonguldak bölgesini ilgilendiren bu Kanun maddesinde başta Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak’a, Maliye Bakanımız Naci Ağbal’a, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sadi Süreyya Bilgiç'e, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez’e, Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli’ye, TTK Genel Müdür Vekili Ercan Gebeş’e ve TBMM'de önergemize destek veren tüm parti grupları ve milletvekilleri (HDP hariç) ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yapılan Kanuni düzenlemenin Zonguldak'a hayırlı olmasını temenni ediyor, kamuoyuna saygılarımı sunuyorum.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇATUROĞLU; TTK’ya bağlı işletilmeyen maden ocaklarının tekrar rödövans yoluyla işletilmesi, yatırım yapılması ve istihdamın sağlanması amacıyla 3213 sayılı Maden Kanununun Geçici 29 uncu maddesindeki yapılan teşvik mahiyetindeki düzenlemenin TBMM Genel Kurulunda görüşülerek kabul edildiğinin müjdesini verdi.

Milletvekili Çaturoğlu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Plan ve Bütçe komisyonunda verdiğim önerge ile 446 sıra sayılı Kanun Tasarısına 11.madde olarak giren teşvik mahiyetindeki Kanun maddesi TBMM Genel Kurulunda görüşülerek kabul edilmiştir. Madde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandıktan sonra Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecektir.

Kanun; yeraltı kömür madenciliğinde Soma faciasından sonra çıkartılan yasa sonucu artan maliyetlerin bir kısmının kamu tarafından üstlenilmesini içeren bir teşvik içermektedir.
Böylece HEMA'nın terk ettiği Kdz.Ereğli Alacaağzı sahası ,FETÖ'den dolayı kayyum atanan Deka ve Balçınlar madenciliğe ait sahalar ile TTK'nın elinde bulunan diğer sahaların rödövans yoluyla işletilmesinin önü açılmıştır. Bilindiği üzere bu sahaların bir kısmı birkaç defa ihale edilmiş ancak katılan olmamıştı. Bu işletmeler ihale edildiğinde işletmecilerimiz yatırım yapmış olacaklar ve dolayısıyla yaklaşık 1.500-2.000 kişi iş, 8.000-10.000 kişide aş sahibi olacaktır. Böylece Zonguldak İlimizin istihdam sorunlarından birisi çözülmüştür.

Kanunlaşmasında öncüsü olduğumuz ve sadece Zonguldak bölgesini ilgilendiren bu Kanun maddesinde başta Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak’a, Maliye Bakanımız Naci Ağbal’a, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sadi Süreyya Bilgiç'e, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez’e, Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli’ye, TTK Genel Müdür Vekili Ercan Gebeş’e ve TBMM'de önergemize destek veren tüm parti grupları ve milletvekilleri (HDP hariç) ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Yapılan Kanuni düzenlemenin Zonguldak'a hayırlı olmasını temenni ediyor, kamuoyuna saygılarımı sunuyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.