Sitenin sağında bir giydirme reklam

Bülent Ecevit Üniversitesi Lisansüstü Öğrenci Sayısı 4.5 kat Arttı

Eğitim 03.09.2016 - 21:37, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 6807+ kez okundu.
 

Bülent Ecevit Üniversitesi Lisansüstü Öğrenci Sayısı 4.5 kat Arttı

Eğitim ve araştırma kapasitesini ve kalitesini hergeçen gün artıran Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)2016-2017 eğitim-öğretim yılı için açılan lisansüstü kontenjanlara 815 lisansüstü öğrenci yerleşti. Yeni öğrencilerle yükseklisans ve doktora öğrenci sayısı 2606’ya ulaştı.
Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının elde edilmesinde çok önemli bir yere sahip olan lisansüstü eğitimde BEÜ hergeçen gün hem kapasitesini hem de kalitesini artırmaya devam ediyor.BEÜ’de2010 yılı verilerine göre toplamda 578 lisansüstü öğrenci eğitim görürken bu sayı 2016 yılı itibariyle 4.5 kat artarak 2606’ya ulaştı.2010 yılında 476 yüksek lisans öğrencisi kayıtlı iken bu sayı 2016 yılında 5 kat artarak 2344’e; 2010 yılında 102 doktora öğrencisi kayıtlı iken bu sayı da 2.5 kat artarak 2016 yılında 262’ye ulaşmış bulunmaktadır. BEÜ son yıllarda önlisans ve lisans program çeşitliliği ve öğrenci sayısında artışı lisansüstü program çeşitliliği ve öğrenci sayılarında da yakalamış olması üniversitenin kalitesi hakkında da önemli bir başarı olarak görülüyor. Rektör Özer: “Ülkelerin gelişmişlik seviye göstergelerinin başında kaliteli ve sürdürülebilir lisansüstü eğitim gelmektedir.” BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, ülkemizin yükseköğretimde sürdürülebilir büyümeye sahip olması ve ekonomik gelişmeyi daha da artırabilmenin en önemli araçlarından birisinin lisansüstü eğitim olduğuna dikkat çektiği konuşmasında: “Bülent Ecevit Üniversitesi olarak gerek insan kaynakları gerekse alt yapı ve laboratuvar olanakları açısından öğrencilerimizin ve üniversite paydaşı sanayi vb. kurum kuruluşların yararlanması için her türlü olanağı oluşturmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda son yıllarda özellikle laboratuvarlara ve Üniversite bünyesinde bulunan merkezlere yaptığımız yatırımların çok somut faydalarınılisansüstü çalışmalarda görüyoruz. Özellikle lisansüstü eğitimde Üniversitemize olan teveccüh bunun somut göstergelerinden birini oluşturuyor. Bu yıl Üniversitemizdelisansüstü eğitim almak için 4138 aday başvuruda bulundu. Yapılan değerlendirme sonunda 762 yüksek lisans, 53 doktora olmak üzere 815 yeni öğrenci yerleşti. Lisansüstü öğrenci sayımız böylece 2606’ya ulaşmış oldu. Üniversitemizde 2010 yılında 578 lisansüstü öğrenci eğitim görürken bu sayıyı 2016 yılı itibariyle 4.5 kat artırmış olduk. Bunu önemli, ancak yeterli görmüyoruz. Çünkü hedefimiz toplam öğrenci sayımızın en az %10’nun lisansüstü öğrencilerden oluşmasıdır. İnşallah bunu da önümüzdeki eğitim-öğretim yılında başarmış olacağız. Bu süreçte emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, BEÜ ailesine katılan yeni lisansüstü öğrencilerimiz kutluyor ve üniversitemize hoş geldiniz diyorum” dedi.    
Eğitim ve araştırma kapasitesini ve kalitesini hergeçen gün artıran Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)2016-2017 eğitim-öğretim yılı için açılan lisansüstü kontenjanlara 815 lisansüstü öğrenci yerleşti. Yeni öğrencilerle yükseklisans ve doktora öğrenci sayısı 2606’ya ulaştı.

Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının elde edilmesinde çok önemli bir yere sahip olan lisansüstü eğitimde BEÜ hergeçen gün hem kapasitesini hem de kalitesini artırmaya devam ediyor.BEÜ’de2010 yılı verilerine göre toplamda 578 lisansüstü öğrenci eğitim görürken bu sayı 2016 yılı itibariyle 4.5 kat artarak 2606’ya ulaştı.2010 yılında 476 yüksek lisans öğrencisi kayıtlı iken bu sayı 2016 yılında 5 kat artarak 2344’e; 2010 yılında 102 doktora öğrencisi kayıtlı iken bu sayı da 2.5 kat artarak 2016 yılında 262’ye ulaşmış bulunmaktadır. BEÜ son yıllarda önlisans ve lisans program çeşitliliği ve öğrenci sayısında artışı lisansüstü program çeşitliliği ve öğrenci sayılarında da yakalamış olması üniversitenin kalitesi hakkında da önemli bir başarı olarak görülüyor.

Rektör Özer: “Ülkelerin gelişmişlik seviye göstergelerinin başında kaliteli ve sürdürülebilir lisansüstü eğitim gelmektedir.”

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, ülkemizin yükseköğretimde sürdürülebilir büyümeye sahip olması ve ekonomik gelişmeyi daha da artırabilmenin en önemli araçlarından birisinin lisansüstü eğitim olduğuna dikkat çektiği konuşmasında: “Bülent Ecevit Üniversitesi olarak gerek insan kaynakları gerekse alt yapı ve laboratuvar olanakları açısından öğrencilerimizin ve üniversite paydaşı sanayi vb. kurum kuruluşların yararlanması için her türlü olanağı oluşturmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda son yıllarda özellikle laboratuvarlara ve Üniversite bünyesinde bulunan merkezlere yaptığımız yatırımların çok somut faydalarınılisansüstü çalışmalarda görüyoruz. Özellikle lisansüstü eğitimde Üniversitemize olan teveccüh bunun somut göstergelerinden birini oluşturuyor. Bu yıl Üniversitemizdelisansüstü eğitim almak için 4138 aday başvuruda bulundu. Yapılan değerlendirme sonunda 762 yüksek lisans, 53 doktora olmak üzere 815 yeni öğrenci yerleşti. Lisansüstü öğrenci sayımız böylece 2606’ya ulaşmış oldu. Üniversitemizde 2010 yılında 578 lisansüstü öğrenci eğitim görürken bu sayıyı 2016 yılı itibariyle 4.5 kat artırmış olduk. Bunu önemli, ancak yeterli görmüyoruz. Çünkü hedefimiz toplam öğrenci sayımızın en az %10’nun lisansüstü öğrencilerden oluşmasıdır. İnşallah bunu da önümüzdeki eğitim-öğretim yılında başarmış olacağız. Bu süreçte emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, BEÜ ailesine katılan yeni lisansüstü öğrencilerimiz kutluyor ve üniversitemize hoş geldiniz diyorum” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.