Sitenin sağında bir giydirme reklam

Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Uluslararası Öğrenci Sayısı Her Geçen Gün Artıyor

Eğitim 01.09.2016 - 00:18, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7809+ kez okundu.
 

Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Uluslararası Öğrenci Sayısı Her Geçen Gün Artıyor

6451 adayın başvurduğu Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Uluslararası Öğrenci başvurusonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre 76 ülkeden 910 öğrenci BEܒde okumaya hak kazandı. Kazanan adaylar 7-20 Eylül tarihleri arasında kayıtlarını yapabilecekler.
Son yıllardauluslarasılaşmaya verdiği önemden dolayı adından sıkça söz ettiren BEÜ bu yıl bine yakın uluslararası öğrenciyi bünyesine katmaya hazırlanıyor. 910 asil adayın 603’ü lisans 307’si ise ön lisans programlarına kayıt hakkı kazandı. Kayıtların tamamlanmasıyla birlikte üniversitede okuyacak yabancı öğrenci sayısı 1400’ün üzerinde olması hedefleniyor. Asil adayların kayıt yaptırmaması durumunda 525 yedek aday kayıt yapabilecek. Aralarında Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi gibi yüksek tercih oranına sahip bölümlerinde bulunduğu kontenjanlarda bu yıl 9 Fakülte, 2 Yüksekokul, 1 Konservatuvar ve 7 Meslek Yüksek Okulundaki 137 program için 1036 adet uluslararası öğrenci kontenjanı açılmıştı.Rektör Özer: “Bu yıl 76 farklı ülkeden gelen 1432 öğrenci kampüslerimizde eğitim görecek.”BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, kayıt hakkı kazanan Uluslararası öğrencileri tebrik ettiğini belirterek şunları söyledi: “Üniversitemizde bir yandan altyapı çalışmaları devam ederken diğer taraftan akademik faaliyetlere de devam edilmektedir. Bu yıl merkezi yerleştirme sonuçları ile yaklaşık 10 bin öğrenci üniversitemizde okuyacak. Bu konuda öğrencilerimiz nitelikli ve kaliteli eğitim alabilmeleri için her türlü hazırlığı yaptık, yapıyoruz. Aynı şekilde Uluslararası öğrenciler için de tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Geçen yıl 248 uluslararası öğrenciyi bünyemize katmıştık. Bu yıl 6451 aday uluslararası öğrenci başvuru yaptı bunlardan 910 öğrenci 137 farklı programa kayıt hakkı kazandı. Geçen yıl 62 farklı ülkeden üniversitemizde öğrenci okurken bu yıl bu sayının 76 olmasını öngörüyoruz. Toplamda 35 bin öğrenci ile bu yıl eğitim öğretime devam edeceğiz. Bu vesileyle 2016-2017 yılında Üniversitemizde eğitim-öğretime başlayacak öğrencilerimize tebrik ediyor, öğrencilerimizin yerleştirilmesi sürecinde katkı veren akademik ve idari personele teşekkür ediyorum.”
6451 adayın başvurduğu Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Uluslararası Öğrenci başvurusonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre 76 ülkeden 910 öğrenci BEܒde okumaya hak kazandı. Kazanan adaylar 7-20 Eylül tarihleri arasında kayıtlarını yapabilecekler.


Son yıllardauluslarasılaşmaya verdiği önemden dolayı adından sıkça söz ettiren BEÜ bu yıl bine yakın uluslararası öğrenciyi bünyesine katmaya hazırlanıyor. 910 asil adayın 603’ü lisans 307’si ise ön lisans programlarına kayıt hakkı kazandı. Kayıtların tamamlanmasıyla birlikte üniversitede okuyacak yabancı öğrenci sayısı 1400’ün üzerinde olması hedefleniyor. Asil adayların kayıt yaptırmaması durumunda 525 yedek aday kayıt yapabilecek. Aralarında Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi gibi yüksek tercih oranına sahip bölümlerinde bulunduğu kontenjanlarda bu yıl 9 Fakülte, 2 Yüksekokul, 1 Konservatuvar ve 7 Meslek Yüksek Okulundaki 137 program için 1036 adet uluslararası öğrenci kontenjanı açılmıştı.
Rektör Özer: “Bu yıl 76 farklı ülkeden gelen 1432 öğrenci kampüslerimizde eğitim görecek.”
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, kayıt hakkı kazanan Uluslararası öğrencileri tebrik ettiğini belirterek şunları söyledi: “Üniversitemizde bir yandan altyapı çalışmaları devam ederken diğer taraftan akademik faaliyetlere de devam edilmektedir. Bu yıl merkezi yerleştirme sonuçları ile yaklaşık 10 bin öğrenci üniversitemizde okuyacak. Bu konuda öğrencilerimiz nitelikli ve kaliteli eğitim alabilmeleri için her türlü hazırlığı yaptık, yapıyoruz. Aynı şekilde Uluslararası öğrenciler için de tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Geçen yıl 248 uluslararası öğrenciyi bünyemize katmıştık. Bu yıl 6451 aday uluslararası öğrenci başvuru yaptı bunlardan 910 öğrenci 137 farklı programa kayıt hakkı kazandı.
Geçen yıl 62 farklı ülkeden üniversitemizde öğrenci okurken bu yıl bu sayının 76 olmasını öngörüyoruz. Toplamda 35 bin öğrenci ile bu yıl eğitim öğretime devam edeceğiz. Bu vesileyle 2016-2017 yılında Üniversitemizde eğitim-öğretime başlayacak öğrencilerimize tebrik ediyor, öğrencilerimizin yerleştirilmesi sürecinde katkı veren akademik ve idari personele teşekkür ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.