Sitenin sağında bir giydirme reklam

GMİS Yönetimi, madenciyi bilgilendirdi

Ekonomi 14.07.2016 - 16:08, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7552+ kez okundu.
 

GMİS Yönetimi, madenciyi bilgilendirdi

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’nin özelleştirileceği iddiaları üzerine harekete geçen Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), 14 Temmuz 2016 Perşembe Günü (bugün) Saat: 17.00’de Madenci Anıtı’nda gerçekleştirilecek kitlesel basın açıklaması öncesi üretim bölgelerini ziyaret ederek sabah vardiyasında işten çıkan ve ocağa inecek olan maden işçilerini bilgilendirdi ve kitlesel basın açıklamasına katılma çağrısı yaptı. GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci TTK Karadon Müessesesi Gelik İşletmesi’nde, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu TTK Armutçuk Müessesesi’nde, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska TTK Karadon Müessesesi Kilimli İşletmesi’nde, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ TTK Üzülmez Müessesesi’nde, Şube Başkanları ise Kozlu Müessesesi, Amasra Müessesesi ve Merkez Servislerinde madencileri bilgilendirdi. GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci TTK Karadon Müessesesi Gelik İşletmesi’nde madencilere hitaben şöyle konuştu; “Genel Merkez Yönetim Kurulu olarak tüm bölgelere dağıldık. Şube yöneticisi arkadaşlarımız da hafta başından bu yana size bilgi veriyor. Daha önce İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısı nedeniyle ertelemiş olduğumuz kitlesel basın açıklamasını bugün yapacağız. Bugün saat: 16.30’da tüm bölgelerden arkadaşlarımızla birlikte Sendikamız Genel Merkezi önünde toplanacağız. Saat: 17.00’de Madenci Anıtı önünde kitlesel basın açıklaması yapacağız. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun özelleştirilmesine karşı olduğumuzu hep birlikte haykıracağız. Bildiğiniz gibi Özelleştirme İdaresi, TTK Genel Müdürlüğü’ne bir yazı yazarak Karadon Müessesesi hakkında bilgi istedi. Bunun üzerine 27 Haziran’da Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuzu topladık. Başkanlar Kurulu olarak özelleştirme girişimlerinden vazgeçildiği resmen açıklanıncaya kadar eylemlerimizin devam edeceğini söyledik. Bugün Hükümeti hep birlikte uyaracağız. Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekilleri başta olmak üzere AKP adına siyaset yapanları hep birlikte uyaracağız. 1990 ve 1994 yıllarındaki satma ve kapatma kararlarını nasıl engellediysek bunu da hep birlikte engelleyeceğiz. Biz özelleştirmenin ölüm demek olduğunu biliyoruz. Bunu asla tartışmayacağız. Şimdi öncelikle madenciler olarak birliğimizi ve beraberliğimizi göstereceğiz. Mesele Karadon meselesi değildir. Hedef olan TTK’dır. Hedef olan Zonguldak’tır. Bugünkü eylem bir başlangıçtır. Bundan sonra eylemlerimiz büyüyerek devam edecek. Tüm mücadelemizi, madenciye yakışır bir disiplin ve kararlılıkla hayata geçireceğiz. Allah yardımcımız olsun.”

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’nin özelleştirileceği iddiaları üzerine harekete geçen Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), 14 Temmuz 2016 Perşembe Günü (bugün) Saat: 17.00’de Madenci Anıtı’nda gerçekleştirilecek kitlesel basın açıklaması öncesi üretim bölgelerini ziyaret ederek sabah vardiyasında işten çıkan ve ocağa inecek olan maden işçilerini bilgilendirdi ve kitlesel basın açıklamasına katılma çağrısı yaptı.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci TTK Karadon Müessesesi Gelik İşletmesi’nde, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu TTK Armutçuk Müessesesi’nde, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska TTK Karadon Müessesesi Kilimli İşletmesi’nde, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ TTK Üzülmez Müessesesi’nde, Şube Başkanları ise Kozlu Müessesesi, Amasra Müessesesi ve Merkez Servislerinde madencileri bilgilendirdi.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci TTK Karadon Müessesesi Gelik İşletmesi’nde madencilere hitaben şöyle konuştu;

“Genel Merkez Yönetim Kurulu olarak tüm bölgelere dağıldık.

Şube yöneticisi arkadaşlarımız da hafta başından bu yana size bilgi veriyor.

Daha önce İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısı nedeniyle ertelemiş olduğumuz kitlesel basın açıklamasını bugün yapacağız.

Bugün saat: 16.30’da tüm bölgelerden arkadaşlarımızla birlikte Sendikamız Genel Merkezi önünde toplanacağız.

Saat: 17.00’de Madenci Anıtı önünde kitlesel basın açıklaması yapacağız.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun özelleştirilmesine karşı olduğumuzu hep birlikte haykıracağız.

Bildiğiniz gibi Özelleştirme İdaresi, TTK Genel Müdürlüğü’ne bir yazı yazarak Karadon Müessesesi hakkında bilgi istedi.

Bunun üzerine 27 Haziran’da Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuzu topladık.

Başkanlar Kurulu olarak özelleştirme girişimlerinden vazgeçildiği resmen açıklanıncaya kadar eylemlerimizin devam edeceğini söyledik.

Bugün Hükümeti hep birlikte uyaracağız.

Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekilleri başta olmak üzere AKP adına siyaset yapanları hep birlikte uyaracağız.

1990 ve 1994 yıllarındaki satma ve kapatma kararlarını nasıl engellediysek bunu da hep birlikte engelleyeceğiz.

Biz özelleştirmenin ölüm demek olduğunu biliyoruz.

Bunu asla tartışmayacağız.

Şimdi öncelikle madenciler olarak birliğimizi ve beraberliğimizi göstereceğiz.

Mesele Karadon meselesi değildir.

Hedef olan TTK’dır. Hedef olan Zonguldak’tır.

Bugünkü eylem bir başlangıçtır.

Bundan sonra eylemlerimiz büyüyerek devam edecek.

Tüm mücadelemizi, madenciye yakışır bir disiplin ve kararlılıkla hayata geçireceğiz.

Allah yardımcımız olsun.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.