Sitenin sağında bir giydirme reklam

İlçe nüfusundan fazla insan ücretsiz taşınıyor

Çaycuma 31.05.2016 - 16:08, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 8006+ kez okundu.
 

İlçe nüfusundan fazla insan ücretsiz taşınıyor

Çaycuma Belediyesi yenilikçi ve çözümden yana uygulamalarıyla fark yaratıyor. Her ay 30 binden fazla yurttaş, ÇOMBÜS’lerle yapılan ücretsiz taşımacılık hizmetinden yararlanıyor
Çaycuma Belediyesi ilçe merkezindeki trafik karmaşasını önlemek, daha etkin ve hızlı bir ulaşım sağlamak amacıyla ÇOMBÜS’ler aracılığıyla her ay 30 binden fazla insanı ücretsiz olarak taşıyor. Geçtiğimiz yıl başlatılan uygulamaya göre, köylerden gelen minibüsler Köprübaşı’nda oluşturulan minibüs terminaline park ediliyor. Burada araçlardan inen yurttaşlar, kendisini bekleyen ÇOMBÜS’lere binerek, şehir merkezinde diledikleri noktaya kadar ücretsiz taşınıyor. Hizmetten güzergâh üzerinde bulunan Çaycumalılar da yararlanıyor. 2 ayrı hatta, 15 dakikada bir yapılan ve günde 52 seferi bulan hizmetten, nisan ayı içinde 30.160 yurttaş yararlandı.    KANTARCI: BÜYÜK BİR KARMAŞAYI ÖNLEDİK Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı verilen hizmetle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Önceleri tüm köy minibüsleri şehir merkezine kadar yolcularını getiriyor, burada buldukları bir yere park ederek döneceği zamanı bekliyordu. Bu da büyük bir karmaşa yaratıyordu. Merkez nüfusunun 26 bin, ilçenin toplam nüfusunun 96 bin olduğu düşünülürse, kaşı karşıya olduğumuz sorunun büyüklüğü daha kolay anlaşılabilir. Biz akılcı bir çözüm ürettik. Köprübaşı’na bir minibüs terminali yaparak araçların burada park etmesini sağladık. Kent içinde işi olan yolcuları oluşturduğumuz ring hattı içinde, istedikleri noktaya kadar ücretsiz taşıyoruz. Hizmetten güzergâh üzerindeki yurttaşlarımız da yararlanıyor. Her ay ilçe nüfusundan fazla insan bu hizmetten yararlanıyor. Araç yoğunluğunu azaltarak hem trafik kargaşasının, hem de gereksiz egzoz kirliliğinin önüne geçtik. Pazaryerinde alışveriş yapan insanların ellerinden yükleriyle gereksiz bir şekilde dolaşmasını da engelledik. Golf araçlarıyla yaptığımız ücretsiz taşımacılık da sürüyor. Çaycuma’da yaşamı kolaylaştırmak için her türlü çabayı gösteriyoruz” dedi.
Çaycuma Belediyesi yenilikçi ve çözümden yana uygulamalarıyla fark yaratıyor. Her ay 30 binden fazla yurttaş, ÇOMBÜS’lerle yapılan ücretsiz taşımacılık hizmetinden yararlanıyor

Çaycuma Belediyesi ilçe merkezindeki trafik karmaşasını önlemek, daha etkin ve hızlı bir ulaşım sağlamak amacıyla ÇOMBÜS’ler aracılığıyla her ay 30 binden fazla insanı ücretsiz olarak taşıyor. Geçtiğimiz yıl başlatılan uygulamaya göre, köylerden gelen minibüsler Köprübaşı’nda oluşturulan minibüs terminaline park ediliyor. Burada araçlardan inen yurttaşlar, kendisini bekleyen ÇOMBÜS’lere binerek, şehir merkezinde diledikleri noktaya kadar ücretsiz taşınıyor. Hizmetten güzergâh üzerinde bulunan Çaycumalılar da yararlanıyor. 2 ayrı hatta, 15 dakikada bir yapılan ve günde 52 seferi bulan hizmetten, nisan ayı içinde 30.160 yurttaş yararlandı. 

 

KANTARCI: BÜYÜK BİR KARMAŞAYI ÖNLEDİK

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı verilen hizmetle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Önceleri tüm köy minibüsleri şehir merkezine kadar yolcularını getiriyor, burada buldukları bir yere park ederek döneceği zamanı bekliyordu. Bu da büyük bir karmaşa yaratıyordu. Merkez nüfusunun 26 bin, ilçenin toplam nüfusunun 96 bin olduğu düşünülürse, kaşı karşıya olduğumuz sorunun büyüklüğü daha kolay anlaşılabilir. Biz akılcı bir çözüm ürettik. Köprübaşı’na bir minibüs terminali yaparak araçların burada park etmesini sağladık. Kent içinde işi olan yolcuları oluşturduğumuz ring hattı içinde, istedikleri noktaya kadar ücretsiz taşıyoruz. Hizmetten güzergâh üzerindeki yurttaşlarımız da yararlanıyor. Her ay ilçe nüfusundan fazla insan bu hizmetten yararlanıyor. Araç yoğunluğunu azaltarak hem trafik kargaşasının, hem de gereksiz egzoz kirliliğinin önüne geçtik. Pazaryerinde alışveriş yapan insanların ellerinden yükleriyle gereksiz bir şekilde dolaşmasını da engelledik. Golf araçlarıyla yaptığımız ücretsiz taşımacılık da sürüyor. Çaycuma’da yaşamı kolaylaştırmak için her türlü çabayı gösteriyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.