Sitenin sağında bir giydirme reklam

"301 madenciyi saygıyla anıyorum"

Çaycuma 16.05.2016 - 01:36, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7691+ kez okundu.
 

"301 madenciyi saygıyla anıyorum"

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, bir mesaj yayınlayarak Soma’da hayatını kaybeden 301 madenciyi andı.  Başkan Kantarcı yayınladığı mesajda şunları söyledi: “Hatırlanacağı gibi, 13 Mayıs 2014 tarihinde, Soma’da meydana gelen maden kazasında, 301 maden işçimiz hayatını yitirdi. Ülke tarihinin bu en ölümlü iş kazasının yaraları, aradan geçen iki yıla karşın hâlâ sarılamadı. Yargılamalar bir türlü sona ermezken,  pek çok şehit yakınının mağduriyeti giderilemedi. Hepimiz biliyoruz ki, madencilik dünyanın en zor mesleklerinden biridir. İş kazası riski son derece yüksek olan bu sektörde, iş güvenliği önlemlerinin hiç ödün vermeden uygulanması şarttır. Soma örneğinde görüldüğü gibi bu önlemler göz ardı edildiği takdirde, facia kaçınılmazdır.  Bunca büyüklükteki bir faciaya karşın irili ufaklı iş kazalarının hâlâ sürüyor olması, tüm ulus olarak, yeterince ders almadığımızı göstermektedir. Bu gidişe acilen son verilmeli, yalnızca madencilik alanında değil, tüm sektörlerde sıkı denetimler yapılarak, iş güvenliği önlemleri artırılmalıdır. Aksi takdirde ülkemiz yeni acılar yaşayacaktır. Bu duygularla Soma’da meydana gelen maden faciasının ikinci yılında yitirdiğimiz 301 madenciyi saygıyla anıyor, herkesi bu konuda daha fazla duyarlılığa davet ediyorum.”

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, bir mesaj yayınlayarak Soma’da hayatını kaybeden 301 madenciyi andı.

 Başkan Kantarcı yayınladığı mesajda şunları söyledi:

“Hatırlanacağı gibi, 13 Mayıs 2014 tarihinde, Soma’da meydana gelen maden kazasında, 301 maden işçimiz hayatını yitirdi. Ülke tarihinin bu en ölümlü iş kazasının yaraları, aradan geçen iki yıla karşın hâlâ sarılamadı. Yargılamalar bir türlü sona ermezken,  pek çok şehit yakınının mağduriyeti giderilemedi. Hepimiz biliyoruz ki, madencilik dünyanın en zor mesleklerinden biridir. İş kazası riski son derece yüksek olan bu sektörde, iş güvenliği önlemlerinin hiç ödün vermeden uygulanması şarttır. Soma örneğinde görüldüğü gibi bu önlemler göz ardı edildiği takdirde, facia kaçınılmazdır.

 Bunca büyüklükteki bir faciaya karşın irili ufaklı iş kazalarının hâlâ sürüyor olması, tüm ulus olarak, yeterince ders almadığımızı göstermektedir. Bu gidişe acilen son verilmeli, yalnızca madencilik alanında değil, tüm sektörlerde sıkı denetimler yapılarak, iş güvenliği önlemleri artırılmalıdır. Aksi takdirde ülkemiz yeni acılar yaşayacaktır. Bu duygularla Soma’da meydana gelen maden faciasının ikinci yılında yitirdiğimiz 301 madenciyi saygıyla anıyor, herkesi bu konuda daha fazla duyarlılığa davet ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.