Sitenin sağında bir giydirme reklam

ERDEMİR’DEN BİR ULUSLARARASI BAŞARI DAHA

Teknoloji 27.04.2015 - 09:51, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7758+ kez okundu.
 

ERDEMİR’DEN BİR ULUSLARARASI BAŞARI DAHA

Erdemir mühendislerinden Mustafa Esmer, panel (stave) tipi soğutma sistemine sahip yüksek fırınlarda aşınma minimizasyonunu ortaya koyduğu formülüyle literatüre geçti.
Erdemir mühendislerinden Mustafa Esmer, panel (stave) tipi soğutma sistemine sahip yüksek fırınlarda aşınma minimizasyonunu ortaya koyduğu formülüyle literatüre geçti. Mustafa Esmer’in bu çalışması M_ESMER_BWF adıyla Dünya Çelik Birliği’nin (World Steel Asssociation) Yüksek Fırınlar konusunda çalışan teknik komitesinin 2014 yılı sonuç raporunda yer aldı. Erdemir’den konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle: “Demir çelik sektöründe “yüksek fırın bakır panel aşınmaları” üretim düşüşüne ve olması gerekenden daha sık reline (refrakter  ve gövde soğutucularının değiştirilmesi) yapılmasına neden olmaktadır. Yüksek fırınlarda kaçınılmaz olarak üretim düşüşüne sebep olan bakır panel soğutma sisteminde yaşanan bu sorunun giderilmesi için Dünya Çelik Birliği tarafından oluşturulan teknik komitede Erdemir’in yanı sıra İsdemir ve dünyanın önde gelen çelik üreticilerinden temsilciler yer aldı. Komitenin yüksek fırın tasarım alt çalışma grubunda yer alan Mustafa Esmer, “Yüksek Fırın Bakır Panel Soğutucuların Aşınma Durumunu Tahmin Etmeye Yönelik Matematiksel Yaklaşım Modeli”ni ortaya koydu. Literatürde olmayan bu modelin güvenilirliği, Erdemir Ar-Ge Merkezi’nin katkıları ile kanıtlandı ve çalışma komiteye sunuldu. Yüksek fırın tasarım parametrelerine ilave olarak operasyon parametrelerini de kullanacak şekilde geliştirilen bu model, Dünya Çelik Birliği (worldsteel)’nin bu konuda çalışma yapan komitesinde yeni ve özgün bir yaklaşım olarak kabul edilerek yüksek fırın tasarımcılarına tavsiye edildi ve Erdemir; yüksek fırın tasarımcıları ve kullanıcılarının yüksek aşınma ömrüne sahip fırın tasarlanmasına imkan sağlayacak stave aşınma modeli ile yüksek fırın tasarımında literatüre geçti. Panel tipi soğutma sistemine sahip yüksek fırınların çalışma ömrünün artırılmasına katkı sağlayacak bu çalışma ile, dünya genelinde birçok teknik organizasyon, şirket ve üniversitenin çözüm aradığı sorununun önüne geçilmiş olacak. Formülün yüksek fırın tasarımına uygulanmasıyla milyonlarca dolar maliyet avantajı elde edilebilecek. Mustafa Esmer geliştirdiği formülü anlattığı makalesini 15-19 Haziran tarihleri arasında Almanya’nın Düseldorf kentinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Metalürji Fuarı ve Kongresi’nde (METEC2015) paylaşacak. Bu yıl 50. yılını kutlayan Erdemir, sürekli geliştirdiği bilgi birikimi, tecrübesi ve yetkin insan kaynağı ile 2020 için belirlediği Dünya Klasında Bir Şirket Olma vizyonunu doğrultusunda çalışmaya devam ediyor”
Erdemir mühendislerinden Mustafa Esmer, panel (stave) tipi soğutma sistemine sahip yüksek fırınlarda aşınma minimizasyonunu ortaya koyduğu formülüyle literatüre geçti.

Erdemir mühendislerinden Mustafa Esmer, panel (stave) tipi soğutma sistemine sahip yüksek fırınlarda aşınma minimizasyonunu ortaya koyduğu formülüyle literatüre geçti. Mustafa Esmer’in bu çalışması M_ESMER_BWF adıyla Dünya Çelik Birliği’nin (World Steel Asssociation) Yüksek Fırınlar konusunda çalışan teknik komitesinin 2014 yılı sonuç raporunda yer aldı.

Erdemir’den konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle: “Demir çelik sektöründe “yüksek fırın bakır panel aşınmaları” üretim düşüşüne ve olması gerekenden daha sık reline (refrakter  ve gövde soğutucularının değiştirilmesi) yapılmasına neden olmaktadır. Yüksek fırınlarda kaçınılmaz olarak üretim düşüşüne sebep olan bakır panel soğutma sisteminde yaşanan bu sorunun giderilmesi için Dünya Çelik Birliği tarafından oluşturulan teknik komitede Erdemir’in yanı sıra İsdemir ve dünyanın önde gelen çelik üreticilerinden temsilciler yer aldı. Komitenin yüksek fırın tasarım alt çalışma grubunda yer alan Mustafa Esmer, “Yüksek Fırın Bakır Panel Soğutucuların Aşınma Durumunu Tahmin Etmeye Yönelik Matematiksel Yaklaşım Modeli”ni ortaya koydu. Literatürde olmayan bu modelin güvenilirliği, Erdemir Ar-Ge Merkezi’nin katkıları ile kanıtlandı ve çalışma komiteye sunuldu.

Yüksek fırın tasarım parametrelerine ilave olarak operasyon parametrelerini de kullanacak şekilde geliştirilen bu model, Dünya Çelik Birliği (worldsteel)’nin bu konuda çalışma yapan komitesinde yeni ve özgün bir yaklaşım olarak kabul edilerek yüksek fırın tasarımcılarına tavsiye edildi ve Erdemir; yüksek fırın tasarımcıları ve kullanıcılarının yüksek aşınma ömrüne sahip fırın tasarlanmasına imkan sağlayacak stave aşınma modeli ile yüksek fırın tasarımında literatüre geçti.

Panel tipi soğutma sistemine sahip yüksek fırınların çalışma ömrünün artırılmasına katkı sağlayacak bu çalışma ile, dünya genelinde birçok teknik organizasyon, şirket ve üniversitenin çözüm aradığı sorununun önüne geçilmiş olacak. Formülün yüksek fırın tasarımına uygulanmasıyla milyonlarca dolar maliyet avantajı elde edilebilecek. Mustafa Esmer geliştirdiği formülü anlattığı makalesini 15-19 Haziran tarihleri arasında Almanya’nın Düseldorf kentinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Metalürji Fuarı ve Kongresi’nde (METEC2015) paylaşacak.

Bu yıl 50. yılını kutlayan Erdemir, sürekli geliştirdiği bilgi birikimi, tecrübesi ve yetkin insan kaynağı ile 2020 için belirlediği Dünya Klasında Bir Şirket Olma vizyonunu doğrultusunda çalışmaya devam ediyor”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.