Sitenin sağında bir giydirme reklam

ZONGULDAK'I KLASİK MÜZİKLE BULUŞTURACAK PROJE İMZALANDI

Kültür 24.02.2015 - 21:20, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7076+ kez okundu.
 

ZONGULDAK'I KLASİK MÜZİKLE BULUŞTURACAK PROJE İMZALANDI

Zonguldak Valiliği ve Bülent Ecevit Üniversitesi arasında gerçekleşen protokol ile Zonguldaklı öğrencilere yönelik sosyal sorumluluk projesi hayata geçiyor.
‘Zonguldaklı Çocuklar Klasik Müzikle Buluşuyor’ başlıklı proje, ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören çocuklara yeni bir deneyim sağlayacak. Proje kapsamında Zonguldak’ın kültür-sanat hayatına başarılı çalışmalarıyla katkıda bulunan BEÜ Devlet Konservatuarı öğretim elemanlarından oluşan Akademik Oda Müziği Topluluğu Zonguldak’taki ilk ve orta dereceli okullarda konserler verecek. Proje ile Zonguldaklı çocukların çağdaş bir birey olma yolunda sanatsal anlamda her yönden yetiştirilmeleri ve kendilerini geliştirmelerine destek olmak, öğrencilerin enstrüman çalmaya yönelmelerine katkıda bulunmak, enstrüman eğitimi yoluyla kendilerini ifade etme, çalışma disiplini ve alışkanlığı ve kazanma ve sorumluluk alma bilinçlerini geliştirmeleri amaçlanıyor. Okullarda verilecek açıklamalı konserlerle öğrencilerin klasik müzik konusunda farklı bir deneyim kazanmaları sağlanacak. Konserlerle Zonguldaklı çocukları klasik müzikle buluşturarak müziğe olan ilgilerini artırmak, keman, viyola, viyolonsel, yan flüt, obua gibi enstrümanları öğrencilere tanıtmak, geleceğin bilinçli dinleyicileri ile sanatçıları olabilecek çocukların içlerindeki potansiyeli ve yeteneklerin ortaya çıkarılması hedefleniyor. Zonguldak Valisi Ali Kaban ile birlikte projeyi imzalayan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Valimize teşekkür ediyorum. Üniversiteyi her alanda Zonguldakla buluşturduğu için gerçekten çok önemli bir proje. Bu anlamda konservatuar müdürümüze ve Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Valimize de bu fırsatı bize verdikleri için şükranlarımı sunuyorum ve teşekkür ediyorum” dedi. Zonguldak Valisi Ali Kaban ise “Sadece bu projede değil. Bütün projelerde çalışan katkı veren üniversitemizin değerli elemanlarına, bilim insanlarına teşekkür ediyorum. Sanat ve sanatın içerisinde de özellikle müzik, insanları bir araya getiren, birleştiren bir öğedir. Müzik üzerinden insanları bir araya getirebiliriz. Bu bir araya gelişe bu gün gerek ülkemiz, gerek dünya her zamankinden daha çok muhtaç. Bunu da sağlamak üzere çok gayretleri oldu. Kendisinin de özel bir ilgisi olduğunu biliyorum. Çocuklarımızla buluşturulması aşamasındaki düşünceler bize çok cazip geldi” diye konuştu. Protokol töreninde İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ile BEÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlker Kömürcü de hazır bulundu. Kömürcü, projenin detayları hakkında gazetecilere bilgiler aktardı.
Zonguldak Valiliği ve Bülent Ecevit Üniversitesi arasında gerçekleşen protokol ile Zonguldaklı öğrencilere yönelik sosyal sorumluluk projesi hayata geçiyor.

‘Zonguldaklı Çocuklar Klasik Müzikle Buluşuyor’ başlıklı proje, ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören çocuklara yeni bir deneyim sağlayacak. Proje kapsamında Zonguldak’ın kültür-sanat hayatına başarılı çalışmalarıyla katkıda bulunan BEÜ Devlet Konservatuarı öğretim elemanlarından oluşan Akademik Oda Müziği Topluluğu Zonguldak’taki ilk ve orta dereceli okullarda konserler verecek.

Proje ile Zonguldaklı çocukların çağdaş bir birey olma yolunda sanatsal anlamda her yönden yetiştirilmeleri ve kendilerini geliştirmelerine destek olmak, öğrencilerin enstrüman çalmaya yönelmelerine katkıda bulunmak, enstrüman eğitimi yoluyla kendilerini ifade etme, çalışma disiplini ve alışkanlığı ve kazanma ve sorumluluk alma bilinçlerini geliştirmeleri amaçlanıyor.
Okullarda verilecek açıklamalı konserlerle öğrencilerin klasik müzik konusunda farklı bir deneyim kazanmaları sağlanacak. Konserlerle Zonguldaklı çocukları klasik müzikle buluşturarak müziğe olan ilgilerini artırmak, keman, viyola, viyolonsel, yan flüt, obua gibi enstrümanları öğrencilere tanıtmak, geleceğin bilinçli dinleyicileri ile sanatçıları olabilecek çocukların içlerindeki potansiyeli ve yeteneklerin ortaya çıkarılması hedefleniyor.
Zonguldak Valisi Ali Kaban ile birlikte projeyi imzalayan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Valimize teşekkür ediyorum. Üniversiteyi her alanda Zonguldakla buluşturduğu için gerçekten çok önemli bir proje. Bu anlamda konservatuar müdürümüze ve Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Valimize de bu fırsatı bize verdikleri için şükranlarımı sunuyorum ve teşekkür ediyorum” dedi.
Zonguldak Valisi Ali Kaban ise “Sadece bu projede değil. Bütün projelerde çalışan katkı veren üniversitemizin değerli elemanlarına, bilim insanlarına teşekkür ediyorum. Sanat ve sanatın içerisinde de özellikle müzik, insanları bir araya getiren, birleştiren bir öğedir. Müzik üzerinden insanları bir araya getirebiliriz. Bu bir araya gelişe bu gün gerek ülkemiz, gerek dünya her zamankinden daha çok muhtaç. Bunu da sağlamak üzere çok gayretleri oldu. Kendisinin de özel bir ilgisi olduğunu biliyorum. Çocuklarımızla buluşturulması aşamasındaki düşünceler bize çok cazip geldi” diye konuştu. Protokol töreninde İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ile BEÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlker Kömürcü de hazır bulundu. Kömürcü, projenin detayları hakkında gazetecilere bilgiler aktardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.