Sitenin sağında bir giydirme reklam

ÖZEL KÖMÜR OCAĞI’NIN YÜZÜNDEN BİR MAHALLE YOK OLUYOR

Kozlu 05.06.2014 - 12:24, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 6951+ kez okundu.
 

ÖZEL KÖMÜR OCAĞI’NIN YÜZÜNDEN BİR MAHALLE YOK OLUYOR

Evler Yıkıldı, yıkılacak.
Zonguldak’ın Kozlu İlçesine bağlı Kılıç Mahallesi’nde özel bir kömür ocağı çalışmaları nedeniyle evler çatlıyor, kayıyor. Can ve mal güvenliği kalmayan sokak sakinleri, durumu Şubat 2014’de İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne dilekçe ile bildirmelerine rağmen, herhangi bir çözüm bulunmamasından dolayı evlerini boşaltmak zorunda kaldılar. Kılıç mahallesi Armoni sokak sakinleri, özel bir maden ocağının açılması ve bununla ilgili çalışmalardan dolayı, yolların ve evlerin çatladığını, sık sık dinamit atımı yapıldığını dile getirerek, mağduriyetlerinin giderilmesi için Kozlu Belediyesi,TTK, Kozlu Kaymakamlığı ve Valilikten yardımcı olmalarını istedi. Kılıç mahallesi, Armoni sokak sakinlerinden evi yıkılma tehlikesi altında olan ve evini boşaltan Mehmet Güleryüz özel maden ocağı nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti şu şekilde anlattı; ‘Öncelikle dinamit seslerinden rahatsız olduk. Ardından ise savcılığa şikâyette bulunduk. Ondan sonrada gereken yerlere tek tek baş vuru yapmamıza rağmen herkes kapılarını yüzümüze kapadı. Bu olay Asya madencilik yüzünden bu hale geldik. 60 yıllık oturduğumuz ve ikamet ettiğimiz evlerimizin her yeri çatladı ve yıkılma durumuna geldi. Bu konudan dolayı da Belediye evlerin boşaltılmasına karar vermesine rağmen bizlere bir şey göstermedi. Şuan da 2 aydır kirada oturuyoruz. Kaymakam ve Belediyeden evlerimiz ve mahallemiz için ne yapılacaksa biran önce yapılmasını bekliyoruz. Bizim için evlerimizi mi yapacaklar yoksa başka bir yere mi ev yapacaklar ancak ne olursa olsun biran önce bizlere yardım etsinler ve mağdur bırakmasınlar. 2. Aydan buyana dilekçe vermediğimiz yer kalmadı. Belediye başkanı Ertan Şahin bu konudan dolayı yardımcı olacağız dedi seçimler bitmesinin ardından. Kaymakam da gecen gün mahalleye giderek evleri yerinde inceledi ve yardımcı olacağız dedi. Ama biz hala mağdur ve kira parasını cebimizden ödemeye devam ediyoruz ’dedi.(BKH)
Evler Yıkıldı, yıkılacak.

Zonguldak’ın Kozlu İlçesine bağlı Kılıç Mahallesi’nde özel bir kömür ocağı çalışmaları nedeniyle evler çatlıyor, kayıyor. Can ve mal güvenliği kalmayan sokak sakinleri, durumu Şubat 2014’de İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne dilekçe ile bildirmelerine rağmen, herhangi bir çözüm bulunmamasından dolayı evlerini boşaltmak zorunda kaldılar.

Kılıç mahallesi Armoni sokak sakinleri, özel bir maden ocağının açılması ve bununla ilgili çalışmalardan dolayı, yolların ve evlerin çatladığını, sık sık dinamit atımı yapıldığını dile getirerek, mağduriyetlerinin giderilmesi için Kozlu Belediyesi,TTK, Kozlu Kaymakamlığı ve Valilikten yardımcı olmalarını istedi. Kılıç mahallesi, Armoni sokak sakinlerinden evi yıkılma tehlikesi altında olan ve evini boşaltan Mehmet Güleryüz özel maden ocağı nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti şu şekilde anlattı; ‘Öncelikle dinamit seslerinden rahatsız olduk. Ardından ise savcılığa şikâyette bulunduk. Ondan sonrada gereken yerlere tek tek baş vuru yapmamıza rağmen herkes kapılarını yüzümüze kapadı. Bu olay Asya madencilik yüzünden bu hale geldik. 60 yıllık oturduğumuz ve ikamet ettiğimiz evlerimizin her yeri çatladı ve yıkılma durumuna geldi. Bu konudan dolayı da Belediye evlerin boşaltılmasına karar vermesine rağmen bizlere bir şey göstermedi. Şuan da 2 aydır kirada oturuyoruz. Kaymakam ve Belediyeden evlerimiz ve mahallemiz için ne yapılacaksa biran önce yapılmasını bekliyoruz. Bizim için evlerimizi mi yapacaklar yoksa başka bir yere mi ev yapacaklar ancak ne olursa olsun biran önce bizlere yardım etsinler ve mağdur bırakmasınlar. 2. Aydan buyana dilekçe vermediğimiz yer kalmadı. Belediye başkanı Ertan Şahin bu konudan dolayı yardımcı olacağız dedi seçimler bitmesinin ardından. Kaymakam da gecen gün mahalleye giderek evleri yerinde inceledi ve yardımcı olacağız dedi. Ama biz hala mağdur ve kira parasını cebimizden ödemeye devam ediyoruz ’dedi.(BKH)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.