Sitenin sağında bir giydirme reklam

NEŞET ERTAŞ’I UNUTMADI

Kültür 25.09.2014 - 08:25, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7655+ kez okundu.
 

NEŞET ERTAŞ’I UNUTMADI

Kozlulu Halk Ozanı Aşık Yanari, Dünyaya malolmuş Halk Ozanımız Neşet Ertaş’ın ölüm yıldönümü olan 27 Eylül münasebeti ile Ertaş anısına bir şiir yazarak, büyük ustayı yad etti.
Yanari, ‘Devlet büyüklerimiz, Ertaş gibi ozanlara, hatta hiçbir ozanı ayır etmeden Anadolu’nun tüm Ozanlarına sahip çıkmaları gerekir. Ozanlarımız, Âşıklarımız kolay yetişmiyor. Onlara hak ettikleri değeri öldükten sonra değil, sağlıklarında gösterseler çok daha anlamlı olur. Sanatçılar, Ozanlar, aç ölüyorlar, sigortalarını ödeyecek durumları dahi olmuyor’ sözleri ile Ozanların ve Âşıkların sağlıklarında hatırlanmadığına dikkat çekti. ERTAŞ’IN Eşsiz mızrabıyla kükredi sesi Tarihlere geçti türkü sevdası Onun hiç kimseyle yoktu kavgası Gelmez bu dünyaya eşi Ertaş’ın *** Coşunca türküyü söyler ağlardı Her nefeste yürekleri dağlardı Mücevher satardı yakut bağlardı Bitmedi gözünde yaşı Ertaş’ın *** O da Kerem gibi sevdaya düştü Derdini sazıyla paylaştı coştu Ah edince sesi arşa ulaştı Çile ile geçti yaşı Ertaş’ın *** Hasta oldu hasretinden derdinden Bıktı yoksulluktan koptu yurdundan Almanya’da Nazilerin yurdundan Bitmedi gurbette kışı Ertaş’ın *** Bu köyden o köye sürdüler gitti Tanrı acımadı ağa zulmetti Onurluydu, gururluydu dik gitti Yoktu bir dikili taşı Ertaş’ın *** Âşık yanarıyım rahmet dilerim Şahsen görmedim ona yanarım Bazen duygulanır bazen ağlarım Bu dünyaya gelmez eşi Ertaş’ın
Kozlulu Halk Ozanı Aşık Yanari, Dünyaya malolmuş Halk Ozanımız Neşet Ertaş’ın ölüm yıldönümü olan 27 Eylül münasebeti ile Ertaş anısına bir şiir yazarak, büyük ustayı yad etti.

Yanari, ‘Devlet büyüklerimiz, Ertaş gibi ozanlara, hatta hiçbir ozanı ayır etmeden Anadolu’nun tüm Ozanlarına sahip çıkmaları gerekir. Ozanlarımız, Âşıklarımız kolay yetişmiyor. Onlara hak ettikleri değeri öldükten sonra değil, sağlıklarında gösterseler çok daha anlamlı olur. Sanatçılar, Ozanlar, aç ölüyorlar, sigortalarını ödeyecek durumları dahi olmuyor’ sözleri ile Ozanların ve Âşıkların sağlıklarında hatırlanmadığına dikkat çekti.

ERTAŞ’IN

Eşsiz mızrabıyla kükredi sesi

Tarihlere geçti türkü sevdası

Onun hiç kimseyle yoktu kavgası

Gelmez bu dünyaya eşi Ertaş’ın

***

Coşunca türküyü söyler ağlardı

Her nefeste yürekleri dağlardı

Mücevher satardı yakut bağlardı

Bitmedi gözünde yaşı Ertaş’ın

***

O da Kerem gibi sevdaya düştü

Derdini sazıyla paylaştı coştu

Ah edince sesi arşa ulaştı

Çile ile geçti yaşı Ertaş’ın

***

Hasta oldu hasretinden derdinden

Bıktı yoksulluktan koptu yurdundan

Almanya’da Nazilerin yurdundan

Bitmedi gurbette kışı Ertaş’ın

***

Bu köyden o köye sürdüler gitti

Tanrı acımadı ağa zulmetti

Onurluydu, gururluydu dik gitti

Yoktu bir dikili taşı Ertaş’ın

***

Âşık yanarıyım rahmet dilerim

Şahsen görmedim ona yanarım

Bazen duygulanır bazen ağlarım

Bu dünyaya gelmez eşi Ertaş’ın

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.