TEBLİĞCİLER YOL KESİP GENÇ KIZLARA "KAPANIN" DEDİ

Gazipaşa Caddesi üzerinde kendilerini "Tebliğciler" olarak tanımlayan İsmail Ağa cemaati üyesi kişiler genç kızlara kapanmaları yönünde telkinde bulundular.
Zonguldak daha önce de yeniyıl öncesi ortaya çıkarak yılbaşı kutlamamaları için vatandaşlara tebligat türü kağıtlar dağıtan şeriat yanlısı kendilerini "Tebliğciler" olarak tanımlayan İsmail Ağa cemaati üyesi sarıklı ve sakallı kişiler geçtiğimiz hafta kent merkezinde her köşe başında yine ortaya çıkarak genç kızlara kapanmaları yönünde uyarılarda bulundu.
Özellikle Gazipaşa Caddesi üzerinde yollarını kestikleri 15-18 yaşındaki genç kızlara kapanmaları yönünde telkinde bulunan tarikat mensuplarının son derece kibar bir dil kullanmaları dikkat çekti.
Toplu halde şehre gelen, kafelerin ağırlıklı olduğu üniversite bölgesinde de mekanları gezerek gençlerin özel yaşamları, giyiniş tarzlarını sorgulayan İsmail Ağa mensuplarının bu tutumlarını kamuoyunda rahatsızlık yaratırken olaydan haberdar olan genç kızların ailelerinin bunun fikir özgürlüğü değil özel hayata müdahale olduğunu ve kolluk kuvvetlerinin benzeri yaşam tarzına müdahale şeklindeki davranışlara izin vermemeleri gerektiğini dile getirdiler.(BKH)